Rogoznica, Kroatia
Rogoznica

Rogoznica er en liten fiskerlandsby i Dalmatia regionen i Kroatia, med ca 1000 innbyggere, og har en ideell beliggenhet ca 35 km sør-øst fra Sibenik og ca 25 km fra den internasjonale flyplassen i Split. Mindre enn 4 timer etter at flyet tar av fra Gardermoen kan du være installert i ferieleiligheten i Kroatia. Byen ligger i en dyp rolig bukt beskyttet fra store bølger og det åpne havet. Beliggenheten gjør at Rogoznica er et av stedene langs Adriaterhavs kysten som har flest soldager i året.

P.g.a. diverse tekniske utfordringer er dessverre ikke alle bildene helt oppdatert. Dette gjelder særlig for Gamlebyen og stranden i badebukta Lozica, som begge er blitt kraftig oppgradert i de siste aårene.

Mer oppdaterte bilder kan ses på: 

https://www.finn.no/reise/feriehus-hytteutleie/ad.html?finnkode=84870832

Rogoznica, leiligheten ligger ved den røde pilen 


Byen består av en gammel bydel med steinhusbebyggelse og trange smug med mange koselige restauranter og kaféer. Langs kaien i gamlebyen kan man se fiskerne dra ut og komme tilbake med dagens fangst i de små båtene sine. Dette er ikke stedet hvis man leter et hektisk natteliv. Her slipper man masseturismen. Rogoznica er et sted hvor skuldrene kan senkes og dagene nytes i et rolig tempo enten på en av strendene eller på en utflukt til en av nasjonalparkene som ligger i området. Eller kanskje bare sitte på en av kaféene i gamlebyen med en cappuccino og se på livet. Eller hvorfor ikke avslutte dagen med en herlig avslappende massasje på Marina Frapa (ny-åpnet avd. som nå bl.a også har frisør i tillegg) før man senere på kvelden oppsøker en av de lokale restaurantene for et herlig måltid, f. eks. helstekt lam på restaurant Siesta. De lave prisene samt kvaliteten på maten som serveres på restaurantene her overrasker fremdeles like mye.
Hvis man ønsker å dra på turer på egenhånd er det mulig å stikke innom "Adriagate" og "Visit Rogoznica" sitt kontor i sentrum, hvor man kan melde seg på flere organiserte turer. Her kan det også leies sykler og scootere. I tillegg formidles bil-utleie. Her er også Internett-kafé samt mulig å veksle valuta.

Fra gamlebyen

På den andre siden av bukten, kun 500-600 m fra den gamle bydelen, ligger den moderne og aktive marina'en, Marina Frapa. Den er en av Kroatias mest eksklusive yacht-marinaer. Der finnes det hotel, nattklubb, casino, flere restauranter, butikker, cafeer og barer. Her kan man bl.a. oppleve salsa-aften til heftige rytmer eller kanskje slappe av i mer behagelig tempo med et slag boccia.I tillegg kan man mot betaling benytte seg av det store svømmeanlegget, slik at man kan få litt variasjon mellom dette og stranden. Det er også mulig å leie båter (type Skjærgårds-jeep) til 4 el. 8 personer for 250-300 EUR pr. dag.NB: Må fremvise Båtførerbevis på engelsk.

Her er det også mulig bl.a. å leie både sykkel og båt. I området ved Marina Frapa er det også fint opparbeidede turstier som går langs sjøkanten rundt hele halvøya. Her er det også fint å gå om kvelden og se på den fantastiske solnedgangen. Det er også en fin tursti rundt hele øya fra gamlebyen med mulighet til å ta seg en dukkert hele veien i det krystallklare vannet.
På den siden finner man også et par dykker-senter.

 
 

 Bassenget ved Marina Frapa (klikk for å se mer om Marina Frapa

 

           
Området har flere strender, som for det meste består av fin rullesten. Den nærmeste badeviken fra leiligheten, Lozica, ligger kun ca 200 meter unna. Det er en riktig idyllisk badevik hvor både store og små kan nyte solen og det krystallklare vannet. Her er det også en koselig strandkafé i sommer-sesongen. 100-200 m lenger ut på venstre side av bukten ligger en større rullestens strand, mens det utover på på høyre siden ligger flotte hellelagte badeplattinger,avbrutt av små strender

  Fra badebukten Lozica

 
 I tillegg til strendene, som oftest består av kritthvit småstein, er det også støpt plattinger på svabergene.
Særlig utover på høyre side av Lozica bukten er det flere slike områder avbrutt av små idylliske strender.
Disse plattingene er fine å bade fra eller å ligge og slikke sol – helt fri for sand. Badesesongen for lokalbefolkningen er fra ca. 1. mai til ut til november. Dvs. at vannet er 20° eller høyere i denne perioden. Det gjør at både mai/juni og september er deilige alternativer til høysesongen.

   
    

   Fra badebukten Lozica(klikk på bildet for forstørrelse)

For kontakt:
Bruk e-post:olseng2001@yahoo.no eller 
ring 41511733  
                                                                                                           Sist oppdatert: 20.01.2021
                       


Antall besøk på hjemmesiden:
Copyright 2004 Kroatia: Ferieleilighet i Rogoznica