Rogoznica, Kroatia

Nærliggende områder

Rogoznica er et fint utgangspunk for å utforske resten av Dalmatia, som regnes som den vakreste delen av Kroatia. Innenfor en radius på ca 1-1,5 timers kjøring finnes byene Split, Trogir, Primosten  og Sibenik, som alle er verdt minst ett besøk. I tillegg finnes Krka og Kronati naturparker hvorav den ene (Kornati) er en fantastisk samling av øyer mens Krka er mest kjent for de fantastiske fossefallene.

 Split,
er Kroatia nest største by med litt under 200.000 innbyggere. I havnen er det en hektisk ferge aktivitet både med lokale båter ut til de mange øyene i området, men også til forskjellige steder i Italia. Byen kan by på et bredt spekter av underholdning og har rike kulturelle tradisjoner mange hundre år tilbake. Byen står på UNESCO's liste over verneverdige byer

Trogir ligger omtrent midt mellom Split og Rogoznica og Split’s Internasjonale flyplass ligger like i nærheten. Byen har vel 10.000 innbyggere og den gamle delen ligger på en liten øy mellom øya Ciovo og fastlandet.Byen er i seg selv egentlig et by-museum hvor det er rik anledning til å bli kjent med kulturelle og historiske minnesmerker. Som Split så står også Trogir på UNESCO's liste over verneverdige byer.

 

 

 Fra Trogir

 Fra Sibenik


Sibenik ligger i den nordre delen av Dalmatia og bare en liten halvtimes kjøring nordvest fra Rogoznica og ikke langt fra Krka elven. Som de andre byene i denne delen av Kroatia er også Sibenik rik på kulturelle og historiske monumenter. Et av de mest kjente av disse er Sibenik katedralen, et av de mest originale arkitektoniske prosjekter fra Middelalderen. I siste uken av juni og første uke av juli arrangeres Den Internasjonale Barnefestivalen i Sibenik. Byen er et godt utgangspunkt for flere utflukter bl.a til Kronatis Nasjonalpark, og med båt inn til Krka fallene


Krka nasjonalpark  (klikk for mer informasjon) eller Krka fallene som den kanskje er mer kjent som, ligger i Sibenik-Knin regionen og dekker 109 km2 langs Krka elven. I tillegg til de fantastiske fossefallene og strykene har parken også en fantastisk fauna og flora. Elvemunningen eller deltaet er en opplevelse i seg selv og er over 23 km langt. Dette deltaet er regnet å være spesielt på grunn av sitt biologiske mangfold og fordi det ikke er forurenset. I tillegg til bussturer opp til selve parken arrangeres også båtturer inn gjennom deltaet opp til fossene.

 


Kornati nasjonalpark
(klikk for mer informasjon) dekker 220 km2 og består av nesten 90 øyer og rev.

Georg Bernar Shaw skrev en gang:

"On the last day of the Creation
God desired to crown His work
and thus created Kornati Islands
out of tears, stars and breath"


og det i seg selv skulle være en god grunn til å besøke denne nasjonalparken.


Bilder fra parkene

 

 

 

 Fra Krka Fallene

 Fra Kornati Nasjonalpark

 Fra Krka Fallene


Antall besøk på hjemmesiden:
Copyright 2004 Kroatia: Ferieleilighet i Rogoznica