Rogoznica, Kroatia

Diverse info

Hvordan komme til Rogoznica?

Det er mange muligheter både med fly, bil, tog og til og med med ferge fra Italia. Det mest vanlige vil nok likevel være med fly.
Fra Gardermoen og de andre flyplassene i sør-Norge er det en tur på faktisk under 3 timer til Split. Det er kortere enn det tar å kjøre til Sørlandet med bil.

Den nærmeste flyplassen er Split, og Rogoznica ligger kun en halvtimes kjøring (25 km) fra flyplassen.

Både SAS og Norwegian flyr bl.a direkte til både Split og Dubrovnik fra Gardemoen, Stavanger, Bergen, Torp og Trondheim i sesongen.
Det er også mulig f.eks. å reise ned til den ene byen og hjem fra den andre. Dette gir en mulighet både til større fleksibilitet med reisetidspkt., men også muligheten til å se mer av denne fantastiske kysten.
Det kan også nevnes at begge disse selskapene også flyr direkte til Split fra både København og Stockholm.

Det er også mulig å fly "kun fly" med Apollo eller Ving direkte til Split både fra Stavanger, Bergen, Torp og Oslo og også fra Gøteborg.
Dette er en løsning vi selv har valgt de siste årene.

Ellers er det jo også fly fra flere flyplasser i Norge til både, Zagreb, Zadar, Rijeka og fra i år også til Pula.


Buss.

Busstranpsort er godt utbygd i Kroatia. Det går busser direkte fra Dubrovnik via Split til f.eks. Sibenik, og den stopper på hovedveien 600-700 m fra leiligheten. Et godt alternativ dersom man vil kombinere med å få med seg denne byen samt den fine kysten langs Adriaterhavet.

Opp ved hovedveien er det også hyppige bussruter til og fra Split (ca 1-1.5 t) eller den andre retningen til Primosten (ca 8km) eller Sibenik (ca 30 km) som er en koselig by som kan minne om Split i mindre format.

http://www.autotrans.hr og http://www.ak-split.hr/EN  finner du bussruter som går langs kysten til de nærliggende områdene som Trogir, Primosten og Sibenik.
Er du usikker på hvordan et navn skrives i søkefeltet, holder det vanligvis med et par av de første bokstavene.

Bussene nedenfor har ruter helt fra Dubrovnik via Split til Sibenik og også helt til Zagreb.

http://www.croatiabus.hr/en/home


Leiebil

Det er selvfølgelig mange forskjellige bilutleie firmaer i Kroatia, både lokale og de større internasjonale. Vi har for det meste benyttet Sixt og Budget, og vi har forsøkt dem både fra Dubrovnik, Zagreb og Split. Servicen har alltid vært på topp. I tillegg er det en fordel at de ikke krever betaling i det du bestiller, noe som er tilfellet med flere andre firma. Ellers har vi også benyttet leiebil gjennom Auto Europa hvor det er rimelig utleie fra lokale utleiefirma.
Et tips er å ringe til det lokale kontoret et par dager før ankomst for å sjekke at alt er ok med bestillingen. Det har funger veldig bra for oss.


Dykking.

Området rundt Rogoznica og også ellers i Dalmatia er utmerket til dykking på grunn av sitt ekstremt klare vann.

Det største dykker senteret i Rogoznica finner du på http://www.dcpongo.com. Ellers er det også mulig å få arrangert dykking fra Marina FrapaSist oppdatert 21.01.2020


Antall besøk på hjemmesiden:
Copyright 2004 Kroatia: Ferieleilighet i Rogoznica